Sedam gel 1ml

Pozovite nas! 062:600-513

UDOBNA KRAGNA ZA PSE I MAČKE

PO PREPORUCI VETERINARA

Ovo je  udobna kragna koja se preporučuje umesto tradicionalne “lampa” kragne, namenjena u prvom redu smanjenju stresa kod pasa i mačaka prilikom manjih povreda, kožnih oboljenja, ili oporavka nakon operacije.

 

Većina životinja od plastičnih kragni doživi šok, kreće se sa strahom zbog sudaranja sa predmetima, plaši se da jede i pije. Pretpostavljam da su ovu situaciju mnogi iskusili sa svojim ljubimcima. Nasuprot plastičnoj kragni, ova udobna kragna ne ograničava vidno polje, pa se tako smanjuje verovatnoća da će pas ili mačka da naleće na nameštaj, lakše će da jede i pije, a i spavanje je udobnije.

 

Kragna se sastoji iz jednog jačeg, spoljašnjeg sloja i unutrašnjeg dela na naduvavanje. Spoljašnji sloj je jak, otporan na ugrizei grebanje. Kragna je upotrebljiva više puta, neograničenog roka, ukoliko se ošteti unutrašnji deo, kod nas ga možete kupiti i posebno.

 

Kragna se na unutrašnjem ventilu može naduvati kao guma za plivanje. Kragna se obavije oko vrata u vidu jastuka i na taj način ograničava pomeranje vrata kod životinje. Kragna se zatvara oko vrata pomoću čičak trake. Ukoliko se uprlja, može se očistiti mokrom krpom, ili ručno oprati.

Štofane uške na unutrašnjem delu kragne omogućavaju da se u njih uvuče ogrlica ili traka od gaze kako životinja ne bi mogla da skine, te je korišćenje još sigurnije.

Veoma je važno tačno podešavanje. Kragna potpuno naduvana treba da obavije vrat, može da se ostavi mali slobodan deo. Ako se dvoumite između dve veličine, uvek uzmite veću, čak i ako će na psu ili mački ostavljati utisak da je prevelika. Time se obezbeđuje potrebna ograničenost kretanja koja je važna za bezbedno korišćenje kragne.

Nažalost, neki naši ljubimci umeju da povrede sebe uprkos korišćenju plastične bure, ili kragne na naduvavanje. Zbog toga je važno da ih, kad god je to moguće, pazimo.

VAŽNO!

 

Nažalost, Dr Pet kragna na naduvavanje nije efikasna u svakom slučaju, ali se u većini slučajeva pokazala kao dobra alternativa (u 80% slučajeva). Odllučniji psi umeju da dohvate zadnju četvrtinu tela, rep, šape.

 

Kragna svakako treba ogrlicom ili trakom gaze, uz pomoć unutrašnjih uški,da se fiksira  na vratu,  isto kao i tradicionalna plastična kragna, u suprotnom pas može da je skine.

 

Kod pasmina koje imaju duge noge ili vrat, npr. doberman ili vrste hrta, odnosno onih hiperaktivnih pasa koji ne žale truda da se oslobode stega, preporučuje se korišćenje ove kragne samo uz posebnu pažnju.

 

Ukoliko u vezi sa ovim imate pitanja, slobodno nas pozovite!

 

 

 

LOREM ISPUM DOLOR SIT AMET